Saturday, June 28, 2014

CPUV Ke 11 Nuffnang | Ikea - June Sale Campaign

Assalamualaikum wbt :)

Tak sangka betul masih ada rezeki yang hadir buat blog Ieyza menjelang tibanya bulan mulia, Ramadhan Al-Mubarak 1435H.

Btw, Nuffnang kini berwajah baru kan? Ieyza baru je perasan awal pagi tadi. Sungguh, nampaknya memang Ieyza jauh ketinggalan dalam arus transformasi duniawi ICT ni.


CPUV kali ini adalah dari Ikea June Sale Campaign. Dengar cerita, bermula 28 June sehingga 6 July ini akan diadakan jualan habis-habisan dan banyak barang yang ditawarkan untuk tujuan promosi. Of course lah murah-murah kan?

So, kalau ada siapa-siapa yang berkelapangan tu, pi la jenguk-jenguk Ikea. Boleh survey-survey perabot dan perkakasan untuk digunakan pada raya nanti. hihihi Thank you Nuffnang and Ikea :)

Thursday, June 26, 2014

CPUV Ke 10 Nuffnang | Stadium Astro World Cup

Assalamualaikum wbt :)

Agaknya, ini lah rutin Ieyza. Setiap kali CPUV Campaign terbaru yang masuk , Ieyza pasti akan post ke blog. Alhamdulillah rezeki datang bertimpa-timpa pada tahun 2014 ni.

CPUV kali ini daripada Stadium Astro Worl Cup. ola-ola bola. Of course, sekarang kan semua orang dilanda demam bola. Sampai sanggup berjaga pagi, set alarm demi tak nak ektinggalan menyaksikan perlawanan penting ni.


Fuh, nasib baiklah keluarga Ieyza tak berapa nak layan sangat semenjak penggemar rancangan sukan berkahwin pada tahun lepas. hehehe my brother letew

Anyway, special thanks Ieyza ucapkan kepada Nuffnang dan Astro kerana sudi memberi peluang untuk menyiarkan iklan produk kalian.


Wednesday, June 25, 2014

Sabar Menghadapi Ujian Hidup

That which will not kill you.... Will only make you stonger. - Friedrich Nietzche

Setiap kita yang hidup ini mesti ada ujian untuk kita disediakan oleh Dia. Bila kita diuji janganlah ada rasa marah atau putus asa. Tempuhlah dengan tabah dan sabar. Jadikanlah ujian itu sebagai penguat semangat dan jangan sampai ia menumpulkan semangat dan kepercayaan kita.

Jangan benarkan rintangan membunuh jiwa kita, sebaliknya pastikan ia dapat membuatkan kita jadi lebih kuat untuk menempuh rintangan lain yang mendatang.


This is a note to myself...... I want to be as soft as a wind, as strong as a wind.

Saturday, June 21, 2014

CPUV Ke 9 Nuffnang | invest Smart Campaign

Assalamualaikum wbt :)

Alhamdulillah, syukur dengan rezeki daripada Nuffnang. Melimpah-limpah pula dapat CPUV daripada Nuffnang bulan ini. Sekarang, ada 6 CPUV yang masih 'On Going'. CPUV kali ini datangnya dari Invest Smart Campaign , merupakan inisiatif daripada Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Kiranya macam kempen baru untuk menggalakkan pelaburan lah kan?



Terima kasih kepada Nuffnang dan advertiser yang sudi membuka peluang kepada blog Ieyza untuk menjalankan kempen iklan mereka. I'm really appreaciate that.



Thursday, June 19, 2014

CPUV Ke 8 Nuffnang

Assalamualaikum wbt :)

Wah, kemain minggu ini berderet je update entri baru.. kan? Alhamdulillah, ada sedikit masa terluang untuk aktiviti sampingan. So, Ieyza gunakan untuk mengupdate blog.


CPUV Ke 8 Dari Nuffnang datangnya dari Bulgogi Brothers Korean Burger. Terima kasih Nuffnang, even blog Ieyza ni tidak lah glemer mana.

Trafik pon tak kencang mana, cuma suam-suam kuku sahaja. Terus terang bila dapat CPUV ni, meningkatkan semangat Ieyza untuk konsisten dalam blogging. Kalau tak dapat update hari-hari pon, dapat dua kali seminggu pon sudah dikira okey lah kan?

So hari itu, Ieyza ada terima pertanyaan dari blogger KrungKrung berbunyi sebegini :

Kalau blog akak tak famous sangat still boleh buat duit ke dengan Nuffnang?

Jawapannya boleh. Tapi kena lah sabar lama sikit, sebab semuanya memakan masa yang lama untuk mendapatkan kepercayaan Nuffnang dan advertiser. Ieyza sendiri pon menunggu hampir 2 tahun lebih baru lah boleh dapat CPUV.

Famous atau tidak sesebuah blog itu, sebenarnya tak di ambil kira sangat pon bagi blogger picisan macam kita-kita nie semua. Sebagai contoh korang boleh sahaja lihat pada blog Ieyza. Famous ke?

Pageview pon rendah, tapi maintain seimbang setiap hari around 25-50UV. Jangan kurang daripada julat purata trafik blog korang. Ingat, blog kita semua adalah berbeza sama sekali. Set target berapa jumlah UV yang boleh blog korang capai sehari dan teruskan lah usaha untuk mengekalkan angka tersebut.

Thats all. Nak cerita lebih-lebih pon.. Ieyza sendiri pon bukanlah pakar dalam bidang ni. Baru tahun ni nak merasa CPUV dari Nuffnang, cuba lah godek-godek blog Mieyaatiera.com untuk tips selanjutnya.


Saturday, June 14, 2014

CPUV Ke 4, 5, 6 & 7 Nuffnang

Assalamualaikum :)

Tahu tak betapa eksaited nya Ieyza bila godek-godek akaun Nuffnang tadi. Seriously, I'm speechless. Walaupun blog ini amat-amat jarang Ieyza berpeluang untuk update dek kerana kekangan masa dan fokus dengan study.

Alhamdulilah. Buat kesekian kalinya, bukan satu tapi 4 CPUV on going yang bertandang masuk ke blog Ieyza. Sungguh tak disangka-sangka, meriahnya rezeki blog ni bersama Nuffnang bagi tahun 2014 ini. Padahal tahun lepas, agak tenggelam sedikit.


CPUV Ke 4 : Petronas Primax 95
CPUV Ke 5 : Tune Mony - Big Travel
CPUV Ke 6 : Huawei Ascend P7
CPUV Ke 7 : uMobile Prepaid Free Meal

Syukur alhamdulillah, kerana itu bukan lah salah satu penyebabnya blog ini sentiasa sunyi sepi sahaja. Statistik pengunjung mingguan dekat blog ini adalah dalam anggaran 80-100PV / 22-45UV dan ia maintain dari dulu sehingga sekarang.

So, mungkin disebabkan statistik yang tetap sebegitu.. Pihak Nuffnang dan advertiser memberi kepercayaan kepada blog Ieyza untuk menjalankan kempen iklan mereka dengan jayanya.

Terima kasih.

Friday, June 13, 2014

4 Cara Atasi Kulit Wajah Kusam Tak Bermaya

Assalamualaikum.

Okay, kali ini Ieyza nak share tips macam mana nak atasi kulit wajah yang kusam supaya tampak lebih berseri. Tak bermakna kulit yang berseri tu semestinya cerah. Sebenarnya, kulit yang berseri adalah kulit yang sihat dan bersih daripada sebarang cela :)


Ieyza sendiri tidak berkulit cerah. Namun begitu, tidak kira apa sekalipun warna kulit anda, yang pastinya kita semua mempunyai keistimewaan tersendiri dan merupakan anugerah indah daripada Allah. Syukur alhamdulillah.

Disebabkan kondisi kulit Ieyza agak kering dan ada blackhead. Maka setelah Ieyza review balik rutin penjagaan muka Ieyza, dan bertanya rakan rakan, maka Ieyza telah temui penyelesaiannya. 



1. cuci muka
wajib cuci muka..keluar rumah..bila pulang wajib cuci muka..pakai makeup..wajib cuci muka..tak pakai apa2..wajib cuci muka..ni 1st step yang paling penting untuk hindari muka kita dari kusam,berjerawat and so on

2. scrub
scrub ni memang penting..2minggu sekali sekurang-kurangnya..tonyoh2 di muka..buang segala daki di muka..kotoran di muka..kulit mati..dia akan buang semua..sebab tu lepas scrub kulit muka kita jadi lembut..betul tak?


3. mask
mask boleh buatkan kulit nampak bersih dan bercahaya..orang kata glowing..any mask pun ok..depends pada kulit lah ye..
jenis choral atau mud mask untuk yang oily skin..or rasa kulit tu ada banyak white/black head

4. sunblock!
ini wajib pakai sebab di malaysia ni panas..matahari terik..jadi bila pakai sunblock...kulit kita terlindung dari kulit menjadi gelap/terbakar..sebab kulit yang burn ni lah buatkan kulit kita tak menarik and kusan


toner,pelembab,serm.krim malam tu boleh di pakai tiap2 malam untuk cerahkan balik kulit

but untuk pastikan kulit tak kusam..4 step ni sangat2 penting..ini macam basic thing la ..

ok hope its helps!

bye!