Tuesday, March 13, 2012

Tutorial Cara Daftar Nuffnang

As you can see, ramai top blogger gunakan Nuffnang ni sebagai salah satu platfrom untuk mendapatkan duit sampingan. So, alang-alang korang berblog, duit pun korang dapat.

So, untuk new bloggger, Ieyza suggest korang daftar Nuffnang sebab Nuffnang boleh dipercayai dan banyak keuntungannya untuk blogger. But, dengan syarat, viewers blog korang kenalah 50 lebih setiap hari.


1) Firstly, mestilah click Nuffnang. Next step, just follow through picture okay?

i- Tekan SIGN UP.
ii- Yang kat SIGN UP AS tu korang pilih BLOGGER.

i- Then, akan keluar satu page macam kat atas. Apa lagi, korang isi je lah semua maklumat tu dengan jujur dan betul. Pastikan email dan password tu betul ye.

i- Kat bawah tempat isi maklumat tu, ada benda lagi yang korang perlu buat.
ii- FIRST : Tick semua kat bahagian kotak kecil.
SECOND : Selesaikan CAPTCHA tu.
iii- After dah selesai semua, click SIGN ME UP!

i- Bila keluar page macam ni, that's mean Nuffnang dah hantar link registration tu. So, pergi la check kat account email korang tu.

i- Bila dah jumpa message daripada Nuffnang tu, bacalah message tu. Then, click seperti yang Ieyza merahkan tu.

i- Apabila tekan link tu, automatic korang akan di-directkan kat page macam gambar di atas. So, korang just CLICK HERE.

i- Yang penting sekali, korang click BLOG MANAGER. Then, isi lah apa yang pihak Nuffnang tanya tu. Suka hati lah nak jawab dalam English or Malay, hehe.

i- Lepas isi semua tu, pastikan korang masukkan NAMA BLOG dan URL BLOG dengan betul! Kalau salah, sia-sia je lah, huhu.

i- Lastly yang penting, korang kena letaklah iklan kat blog korang tu. Just click ADD ADS. Macam mana nak letak? Nantilah Ieyza buat tutorial lagi. hehe~ tunggu tau!

2 jejari komen:

bastian said...

thank for your info ....
i,m indonesian bloger ...
can i join whit nuffnang ....

ieyza elena said...

bastian> I don't know if there's a company of Nuffnang at there.