Saturday, December 24, 2011

Cara menjana pendapatan di Facebook

Okay, hari nie saya nak kongsi bagaimanakah cara-cara untuk menjana pendapatan di Facebook. bagi mereka yang belum menyertai lagi, sila klik sini untuk maklumat lanjut.

Secara amnya, terdapat beberapa teknik biasa yang orang sering gunakan untuk tujuan menjana pendapatan sampingan dengan mempromosi iklan. Antaranya :

1) add kawan sampai limit
Teknik ini memang memeritkan pada mulanya sebab anda terpaksa menunggu dalam tempoh yang lama untuk sampai ke limit yang terakhir, iaitu 5000. Tapi hasilnya, kalau anda post lin anda sebanyak beratus kali pon, orang takkan marah punya..

2) post kat group
Biasanya anda terpaksa asked to join the group. Maknanya, samalah macam friend request. Tapi teknik ni agak best sebab kalau group tu dah ada beribu pengikut, peluang untuk link anda di klik pun agak tinggi jugak. Namun yang tak bestnya, orang boleh delete link kita dan mungkin akan dilabel sebagai spam kalau terlebih excessive.


3) post kat fan page
Fungsinya sama macam group jugak. Tapi yang bestnya, korang cuma perlu tekan butang like sahaja dan boleh letak link churpchurp dah. Namun begitu, massive linking pon boleh membuatkan korang dilabel sebagai spam. so, BEWARE !


Jadi, korang dah tau semua teknik kat atas ni kan? Sekarang, korang cuma perlu pilih mana-mana teknik yang korang suka dan mulalah menjana pendapatan sendiri..

Thursday, December 22, 2011

Sepatutnya aku happy hari nie, tapi



aku benci tengok orang wish happy birthday dengan singkatan HB.


apakah kau punya keyboard tak cukup sifat nak taip lebih sikit? 


gila tak ikhlas nak ucap selamat hari jadi.


kalau setakat nak cukup syarat, baik tak payah.



kau buat tangan aku lenguh je nak reply antara beriban lagi yang lain yang wish.


tak ada signifikan langsung. no class, okay.

Saturday, December 10, 2011

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

Selamat petang you alls !


Actually, giveaway nie Ieyza dapat tahu daripada Kakak Ieyza. Punya lah hari-hari dia mengadap lappy semata-mata nak tunggu tarikh pelancaran giveaway nie. 


Sedangkan sebelum giveaway nie dilancarkan lagi, dia dah pon siapkan entri untuk giveaway tersebut. Punya lah pantas kan? Sememangnya kalau korang sendiri pon yang tengok betapa banyaknya hadiah yang ditawarkan, confirm korang pon akan berbuat sedemikian rupa lah. 


Okay berbalik kepada giveaway "The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay".  Sebagai langkah awal, meh kita tengok banner giveaway nie dulu ye kawan-kawan~



Kalau tak silap Ieyza lah, jumlah peserta yang telah disahkan adalah sebanyak 600++. Woahh, banyaknya ?!! dan itu belum lagi ditambah dengan jumlah peserta yang belum lagi disahkan. Agak-agak, Ieyza berjaya ke tak ehh?

Okey, giveaway nie sememangnya takkan menjadi tanpa kehadiran para sponsor. Antara sponsor bagi giveaway ini ialah :


Next step, Ieyza kena masukkan link kesemua sponsor nie ke dalam satu bloglist. and unfortunately, blogger sekarang sedang mengalami masalah teknikal. Nak design layout blog pon tak boleh, apatah lagi nak masukkan link para sponsor ke dalam bloglist.

So dengan dukacitanya, Ieyza mengumumkan bahawa senarai tersebut akan Ieyza sediakan apabila masalah teknikal ini kembali pulih seperti sedia kala. 

1st GiveAway (End Year) by Izzah

Assalamualaikum kawan-kawan. Sedang Ieyza berblogwalking tadi, secara tak disengaja kan, Ieyza telah terserempak dengan satu lagi giveaway. Woahh, banyaknya giveaway yang dianjurkan pada cuti sekolah nie kan.

So, tanpa melengahkan masa, Ieyza pon dengan sepantas broadband mula menaip papan kekunci lappy untuk menyertai giveaway ini.

Giveaway ini dianjurkan oleh Sis Izzah kita. eheh, nama kita pon hampir-hampir sama kan. Macam ada chance baik je nie. hehe I'm hoping so.

Pemilihan pemenang dilakukan oleh Incik random.org, harap-harap beliau berbuat baik dengan Ieyza dengan memberikan hadiah kemenangan kepada Ieyza. Haha, Ieyza nie memang kuat berangan je kan?

Mangsa tag :
  • Mieya Atiera
  • Readers

Friday, December 9, 2011

terasa macam nak join giveaway dan kontest

Assalamualaikum.

Hmmm, memandangkan cuti sekolah masih lagi berbaki lebih kurang dua  tiga minggu lagi. Maka, Ieyza akan menyahut cabaran kakak Ieyza untuk menjoin giveaway dan kontest sampai lebam bijik mata sebelah. hewhew

Yela, tak salah bukan kalau Ieyza menyibukkan diri dengan menjoin giveaway yang berbagai.
Maklum lah, Ieyza nie kan masih lagi bebudak sekolah. Jadi, kemungkinan untuk menaip entri yang over"acting" macam kakak Ieyza adalah sangat sukar.

So, bermula pada hari nie dan seterusnya, blog ini akan Ieyza abadikan dengan kontest dan giveaway yang pelbagai macam rupa itu.

Wish me luck you guys !
Ieyza xoxo

Wednesday, December 7, 2011

Friendship

i cried watching kim possible.



Just because her friendship with ron is so strong and beautiful. 





The fact that it reminded me of myself and my ex-best friend.



Ira, i miss the old you so so much.









Tuesday, December 6, 2011

Quick update !

Hai semua ! Ada yang rindu nak dengar celoteh Ieyza tak? Ada tak?

okey, nampak gayanya hari nie Ieyza bercakap dengan dinding lah jawabnya kan. hewhew

Tetibe rasa kesian pulak dengan blog ini yang sentiasa dipinggirkan oleh tuan punyanya sendiri. Okay, my mistake, my mistake. Ieyza sedar tuu. Sebab tu Ieyza memunculkan diri hari nie.

Lepas nie, Ieyza janji dengan diri Ieyza untuk mengupdate blog sekerap yang mungkin, okey semua?


Love you all <3