Saturday, December 24, 2011

Cara menjana pendapatan di Facebook

Okay, hari nie saya nak kongsi bagaimanakah cara-cara untuk menjana pendapatan di Facebook. bagi mereka yang belum menyertai lagi, sila klik sini untuk maklumat lanjut.

Secara amnya, terdapat beberapa teknik biasa yang orang sering gunakan untuk tujuan menjana pendapatan sampingan dengan mempromosi iklan. Antaranya :

1) add kawan sampai limit
Teknik ini memang memeritkan pada mulanya sebab anda terpaksa menunggu dalam tempoh yang lama untuk sampai ke limit yang terakhir, iaitu 5000. Tapi hasilnya, kalau anda post lin anda sebanyak beratus kali pon, orang takkan marah punya..

2) post kat group
Biasanya anda terpaksa asked to join the group. Maknanya, samalah macam friend request. Tapi teknik ni agak best sebab kalau group tu dah ada beribu pengikut, peluang untuk link anda di klik pun agak tinggi jugak. Namun yang tak bestnya, orang boleh delete link kita dan mungkin akan dilabel sebagai spam kalau terlebih excessive.


3) post kat fan page
Fungsinya sama macam group jugak. Tapi yang bestnya, korang cuma perlu tekan butang like sahaja dan boleh letak link churpchurp dah. Namun begitu, massive linking pon boleh membuatkan korang dilabel sebagai spam. so, BEWARE !


Jadi, korang dah tau semua teknik kat atas ni kan? Sekarang, korang cuma perlu pilih mana-mana teknik yang korang suka dan mulalah menjana pendapatan sendiri..

0 jejari komen: