Sunday, October 21, 2012

Tips Mencantikkan Kening


Assalamuaalaikum :)

Mood hari nie, nak berkongsi tips-tips kecantikan diri, terutamanya di bahagian muka. Baiklah, kali ini kita mulakan dari bahagian kening. okey?

Tidak boleh dinafikan, memiliki kening yang menawan serta terurus pasti akan mencantikkan lagi wajah. oleh itu, tunggu apa lagi semak tip berikut untuk mendapatkan kening yang sempurna.


1. Jika kamu ingin mencukur atau mencabut kening, cuba lakukannya pada malam hari. ini kerana sekiranya kamu mencukur malam hari, maka paginya kulit yang kemerah-merahan kemungkinan besar sudah hilang.

2. Jangan sesekali mencabut bulu halus di atas kening kamu. bukan itu sahaja harus diingatkan juga jangan mencabut bulu kening terlalu banyak, ini kerana akan menyebabkan kening terlalu tipis dan tidak natural. pasti kamu ingin tampak cantik semula jadi bukan?

3. Gunakan pencabut bulu kening dengan bahagian hujungnya mengering agar lebih mudah mencabutnya. sikat bulu kening satu arah ke belakang, setelah bulu kening kamu dicabut, sikat ke arah sebaliknya untuk menghilangkan sisasisa.

4. Agar bulu kening nampak lebih jelas bentuk bulu kening kamu menggunakan pensel warna kening yang senada dengan warna rambut asli, seperti hitam atau coklat tua. ketika menggunakan pensel bulu kening, cuba gunakan secara berlapis dan tipis-tipis.

Cuba mulakan daripada bahagian hujung dalam keluar. ratakan warnanya menggunakan berus khusus untuk bulu kening. kamu juga boleh menggunakan gel rambut untuk merapikan bulu kening. selamat mencuba.


2 jejari komen:

Unknown said...

Haram cukur kening

Unknown said...

Haram cukur kening